Sunday, July 29, 2012

Parenthood Expo Mid Valley & Iftar

Semalam terjebak jugak jugak kami kat Parenthood Expo 2011 kat Mid Valley tu..memang ingat malas nak p dah kali...bukan nak beli apa sangat pun.....tapi..tapi....ni pun last minute punya plan la....bangun-bangun tido terus rasa nak p.....hahaha.....

Nasib baik awal lagi terfikir nak p..kalau dah lewat memang dah malas dah sebab haruslah jem on the way nak p Mid Valley tu....parking pulak usah cakap la......

Kami gerak pun dalam pukul 10 pagi....sampai sana dalam 10.30 pagi.....Alhamdulillah, parking banyak lagi masa tu.....tapi kat expo tu ramainya sangat orang....dari jauh dah nampak orang beratur panjang kat registeration counter nak dapatkan goodie bag.....oh, saya tak sanggup nak beratur panjang...terus je redah masuk dalam.....mr may & azuin memang tak masuk...diorang lepak kat luar je...yela, kalau masuk dengan nak bawak stroller lagi memang akan jadi lagi lambat....lagipun bukan nak membeli sakan pun....

Sempat beli baju untuk baby arfah kat Booth Fiffy [grab sepasang je].....ramai sangat orang nak pilih....kat Booth Pureen usah cakap la....lepas tu sempat singgah kat Booth Anmum.....dah alang-alang kat situ, terus grab Anmum Lacta yang sungguh sedap!!! Owh ye, dapat jugak sample Formula Milk (FM) Anmum Essential tu....walaupun saya masih breastfeeding, tapi ambik la jugak...nanti boleh la try masa azuin start minum FM [sedih kalau fikir nak bagi FM kat azuin...lambat lagi tau.....yang penting azuin WAJIB minum susu mama sampi 2 tahun dulu...lepas tu baru boleh fikir macam mana]........
azuin main kat luar...dapat belon dari Anmum....

Sekejap je kat Expo tu..lepas tu terus jalan-jalan kat Mid Valley...HONDA promo tu kat Mid Valley..semua HONDA CIVIC...sempat la tengok-tengok dan test naik CIVIC....hehehe....Nak belikah??? hmmmm...memang teringin tapi boleh teringin la dulu....nanti ada rezeki lebih baru fikir nak tukar kereta...sekarang fikir rumah dulu......

Nak tepet gambarazuin semalam....
Kat luar Jusco...nampak je mainan ni terus jerit nak naik.....
Ni pulak masa nak tukar diaper azuin...seronok je dia dok landing situ...benda baru la katakan...suka la tu...
Cheeky azuin...sekarang ni kalau halakan camera kat azuin, mesti kene sengeh camtu....heheh
penat berjalan sampai lapar...azuin makan pasta yang mama masak....banyak tu dia makan....lapar sangat, sian anak mama....
Naik kereta je, terus menyusu sampai tertido.....sian.....

Lepas tu kami terus p ke Masjid Negara nak bayar zakat....zakat fitrah dan pendapatan.....selesai sudah bab zakat....
untuk zakat fitrah papa kena bayar untuk 3 orang tahun ni...macam tahun lepas jugak.....

balik rumah, kami anak beranak terus hanyut...penat & mengantuk....nasib baik mr may cakap tak yah masak....makan kat luar je....oh ya, semalam untuk pertama kalinya kami berbuka ringan-ringan sahaja.....saya cuma buat bubur cacar, kentang & nudget goreng...sebabnya, teringin nak makan nasi kandar kayu pulak.....so, lepas je solat terawikh kami terus p ke Kayu Nasi Kandar kat Kota Damansara..Iwan, adik mr may pun ikut sekali.....

Owh ya, Iwan ni bukak Gerai Roti John kat Bazar Ramadhan. kat Kg Sungai Penchala.....kalau sesiapa nak rasa boleh beli kat situ...cari gerai yang khemah 'Ramley Burger'..sedap tau!!!.....[tolong promote ni]......
suka senyum...kat Kayu ni..azuin makan nasi & ayam...jom layam video zuin pulak....
video





2 comments:

  1. aaa... tak dapat pegiiii Amna demam :(

    ReplyDelete
  2. alahai...demam pulak Amna....kalau anak demam, memang kita yang sedih tengok kan....rasa nak transfer ke kita je...semoga Amna cepat sembuh....

    Expo tu sangat menarik....tapi sebab tak ada benda nak beli sangat....jalan-jalan je la....

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.