Saturday, April 22, 2017

Nestle Appreciation Dinner 2017

Yeay, Invitation Card for Appreciation Dinner 2017. Tengok kad pun dah menarikkan..Tema tahun ni ialah "Movie Charactors"..So memang dah boleh plan la apa nak pakai...nak ikut tema katakan...

Event ni pada 22 April 2017 di One World Hotel, Bandar Utama....
Invitation card ada lucky draw number...tapi sayangnya tak berapa nak lucky malam tu..

Sound check dan last preparation sebelum event 

Kat foyer pun ada booth yang menanti...jadi, tak la boring sangat sementara tunggu...ada Nescafe Booth, Nestle Bliss Go, Ice Cream, Peanut....memang terbaik lah!
Booth Nescafe yang baru siap set up...
Aiskrim dah sampai...pindahkan ke dalam freezer yang dah di freeze 4 jam...
Display Goodie Bag...Kali ni tak bawa goodie bag kat ini sebab banyaknya nak angkut..jadi, kita cuma display je goodies yang akan dapat..redeem nanti ya...
Registration Counter
meja untuk VVIP 
Ballroom arrangement...
 Seronok jadi Jedi:)



meja #30 :) 
dengan mr emcee Henzi Andalas Nusantara..
 committee yang sporting..

Saturday, April 1, 2017

Dari Eco Majestic ke Grand Lexis Port Dickson

Sekadar jalan-jalan hujung minggu dan mengisi masa kami sekeluarga. Kami rancang ke Port Dickson (PD) lagi..tah kali ke berapa tah..sebab apa pilih PD? dekat & senang.

Kami gerak awal pagi sebab na brakfast di Bellamy..Selepas tu terus gerak ke PD ikut Lekas. Memandangkan kami ikut Lekas dan Eco Majestic ada buat Illuminations Flower Show, haruslah singgah sekejap kan..nak feel ala-ala Eco Grandeur nanti...



Sangat Cantik rumah kat sini..suka konsep dia…tapi jauh sangat la pulak….sebab tu kami pilih Eco Grandeur..dekat sini sikit.
Nasib baik cuaca tak panas terik cuma terasa bahang la sikit..

Kami gerak ke PD dalam pukul 12:30pm…dan sampai PD dalam 2:30pm…lambat sampai sebab menyinggah bagai dan bawak pun tak laju mana…

Kami lepak kat Grand Lexis…kat sini ada 3 kategori iaitu Above The Sea, Sky Living & Garden Living…Boleh pilih yang mana satu..

Above The Sea
1. Deluxe Pool Villa
2. Executive Pool Villa
3. Premium Pool Villa
4. Grand Pool Villa

Sky Living
1. Sky Pool Villa
2. Sky Pool Grand Villa

Garden Living
1. Garden Pool Villa
2. Garden Grand Pool Villa
3. Deluxe Suite
4. Premier Suite

Kami menginap di Deluxe Suite..Next time boleh la pilih above the sea pulak…

Bestnya kat sini sebab ada pool dalam semua bilik….senang la nak berendam sakan..

Malam tu kami makan di Restoren Mesra…memang sedap sungguh..kalau tak ambik tomyam pun tak apa sebab siakap 3 rasa tu memang berkuah…banyak pulak tu...
Private pool…senang nak bermandi manda...
Ni pulak open swimming pool...



Selepas check out, kami layman indoor games pulak hat level 2..
kids seronok betul cuma kali ni tak bereluang main pasir…next time la p hotel yang ada pantai…nak main pasir katanya...