Friday, March 31, 2017

Axia USB Mulfunction

Akhirnya axia  dah kembali normal..USB Malfunction..2 minggu jugak la tak leh dengar radio sebab kena buka satu box tu untuk tukar yang baru.
Macam ni la rupa axia..nampak segala wayar bagai..haruslah kena tutup secara manual..saya guna kertas dengan tape je…

Ingatkan dah beli baru tak ada la defect sangat..ni siap kena usb mulfunction lagi…apa-apa pun saya memang senang dengan axia ni…Baru pakai 6 bulan…ada lagi 3 tahun setengah nak habis hutang axia ni..bertabahlah :)



En Newton - Azuin Amani's March Activities

Sharing on Azuin Amani's Activity at school. For her own photo collection as well.
Credit to Fb Q-dees for all the updates :)

1. Arif's Birthday Celebration



2. Auni's Birthday Celebration

2. Monday Assembly

3. Mathematics




4. Solat

5. Art & Craft - Make a tree


6. Outdoor Activities










Thursday, March 30, 2017

En Edison - Elman Adam's March Activities

Sharing on Elman Adam's Activity at school. For his own photo collection as well.
Credit to Fb Q-dees for all the updates :)

1. Hafazan Bacaan Dalam Solat, Belajar Jawi & Solat


2. Auni's Birthday Celebration

3. Maths - Number 1-3

4. Writing

5. Outdoor Activities


6. Revision Number 1 & 2





7. Friday Activities









Saturday, March 18, 2017

Wan Fine Day at EG

Kalau boleh kitorang ni, semua aktiviti yang ada di EG kami nak p…yang ni pun kami singgah jugak walaupun dah terlewat dah..manataknya, mula pukul 2pm dan kami sampai pun dah 3:30pm..walaupun lambat, sempat la jugak kami rasa air tangan chef wan..sedap!


Tara…bergambar dengan man of the day, Chef Wan..


Menate Steak House Shah Alam

Sudah lama dengar nama Menate ni dan dah lama juga la nak p makan sini..Beberapa bulan lepas baru saya tahu kewujudan Menate di Shah Alam..tupun sebab masa saya nak ambil parcel di Pos Office..ternampak Menate ni..bersebelahan dengan Nasi Lemak Royal Pulak..memang membuak-buak la rasa nak cuba steak kat sini..

Untuk pilihan steak, kenala pilih daging untuk dimasak…pelbagai jenis daging dan harga telah diletakkan untuk memudahkan pelanggan memilih mengikut budget masing-masing..Harga termasuk cara masak sekali. Bagi pelanggan yang order steak, air minuman adalah percuma dan free flow.
Pelbagai jenis daging ada..pilih je…Wa'gyu daging paling mahal sebab terbaik dan paling sedap..kami makan daging Black Angus..
Medium Well Black Angus Striploin RM 87.78
Medium Well Black Angus Tenderloin RM 101.60
Kids Menu - Meatball with Fries RM 9
Happy Face…memang sedan dan boleh repeat lagi...


Saturday, March 4, 2017

EG show house

Akhirnya..ni la hari yang ditunggu….show unit EG dah ada dah…suka sangat.

Haruslah untuk kami singgah masa hari perasmian ni…cuma kami datag lambat sikit la sebab tunggu Amani habis swimming class dia….
Tara..see you in 2019..our 3rd house.yeay!!
Kat bahagian belakang

Dah start kena buat checklist dah macam masuk rumah sekarang ni.