Saturday, July 22, 2017

Jalan-jalan Penang

 15-16 July 2017
Short Vacation to Penang..
Memang tak rancang pun..adhoc..selepas kerja hari Jumaat terus gerak balik..terus balik Selama dulu...memang lewat gak sampai..amik mak & ika dulu dan terus gerak p Penang..Malam tu kami lepak kat rumah Een je..dalam USM je pun... dah lama tak mai sini...bestnya dok dalam universiti ni.
Kids jalan-jalan pagi kat sini...ikut papa katanya..p beli nasi lemak sedap yang kami selalu makan masa bujang dulu...nasi lemak masih sama...masih berniaga kat tempat sama...lama sungguh pakcik tu berniaga kat situ..nak cerita tak reti kat mana tempat jual tu..bukan la kedai besar mana pun..gerai je pun..tapi yang membelinya masih ramai macam dulu kala...

Tengahari baru gerak ke Rainbow Paradise...menginap kat sana sebab pantai dan swimming pool dia..senang untuk kids main...tapi kali ni tak berapa nak satisfied dengan hotel ni...
Jom layan gambar..
 


Ni pulak gambar semua tengah lapar...balik ahad tu singgah Hameediyah pulak...lepas geram nak makan situ...baru puas..makan Hameediyah yang kat Kota Damansara tak feel macam makan kat sini...

Tak sabar nak datang Penang lagi...banyak lagi tempat makan kami dulu2 tak p ni...next trip bulan 8 ye..

Friday, July 21, 2017

Q-dees Term 3 En Newton - Congratulations Azuin Amani, completed Book 19, Jawi Book 1

Amani & Iman...Yeay..Amani completed Book 19..Now Move to Book 20...
Good Kakak!!
 Balik dari taska kemain suruh mama tutup mata nak bagi surprise..nak tunjuk buku baru tu....

Congratulations....
Amani, Mya & Wira completed Jawi Book 1..Good Job kids!!

Sunday, July 16, 2017

Jamuan Hari Raya di Q-dees

Adam..Azuin..Wira
14 July 2017, Friday
Jom layan gambar-gambar Jamuan Hari Raya Q-dees...semuanya comel-comel belaka...
Adam & Amani bawak kuih raya jugak...cookies & kerepek je..tengok dalam fb Q-dees meriah dengan makanan...kids memang teruja dan suka la...

En Edison class with teachers
En Edison 
En Newton class with teachers
All the girls

Horay... 
Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami semua....