Thursday, December 30, 2010

3D / 4D Scan@Vision College

Akhirnya dapat jugak tengok baby harini....kira in week30 saya dapat tengok si cerdik ini...banyak yang nasihatkan yang the best time to go is 26-30 weeks...sebab baby tak la kecik n tak la besar sangat.....

Dah banyak tempat jugak la kami survey untuk buat 3D/4D scan ni...at last kami pilih Vision College, Kelana Jaya..harga pun tersangatlah murahan compared to other clinic/hospital...hanya RM90 kami dapat buat 3D/4D scan and dapat CD jugak...so, bleh tengok berkali2 dirumah....Vision College ni selalu fully-booked...kira sebulan jugak la saya booked untuk dapat tarikh yang sesuai...Sabtu Ahad jangan cerita la...lagi la susah nak dapat...but that's ok as long as dapat tengok dia...sangat comey and teruja tau....It was a fantastic experienced!! Kalau tak silap yang scan tu sudent or mayb qualified sonographer kot, tapi memang best...she did everything she could n did her best to try to get the best pictures...

Scanning process tu dalam 30-45 minutes jugak la dan static je pandangan mata ni kat screen monitor tu..Masa tengah scan tu, dia explained everythings. Yela, kalo ikutkan saya yang tengok memang tak reti pun..
so cute kan..masa scan ni memang dia tengah aktif...she was moving non-stop...kejap tunjuk muka, kejap pusing ke bawah..sonogapher tu jenuh la usik-usik baby masa baby ubah kedudukan....dah penat kot kan...


baby letak tangan kat muka..alololo..manjaneyee...

she smile=)

Ni dah start menguap...luas betul dia menguap...macam mr may pulak

sejuk hati tengok our baby..sonographer tadi ckp baby nampak chubby...hehe, ni yang tak sabar nak cubit pipi ni...

Panjag jari baby..ikut mr may lagi...

saya malu...

alolololo

Overall memang happy and tak sangka dapat tengok baby so clearly..dapat tengok baby menguap banyak kali..baby bukak mulut...

Saya nak share jugak few videos of my baby...enjoy it!

video

video



video

video

sungguh teruja kan..kan...kan...hari jugak dah dapat confirmkan gender......baru puas hati...so, boleh la cari nama yang sesuai..tapi kami akan spare jugak nama for baby boy....next time kalo ada rezeki baby boy boleh guna terus kan nama tu.....

taraaaa..................


so, lepas ni boleh la shopping barang2 yang pinky2 n girlish......gheeeee


2 comments:

  1. thanks....sgt bes mase tengok live tu...tak sabar nak jumpa baby nanti=)

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.