Friday, August 30, 2013

Azuin lagi &Penangan open house

Penangan open house weekend lepas…memang saya tak masak la untuk lunch dan dinner..kat rumah memang tak masak nasi..

Tak sangka pulak lain pulak jadi kalau tak masak nasi…nak tau kenapa….ceritanya macam ni…

Malam Ahad, 25/8/2013 8.00pm..
Situasi : Baring lepak sebab penat..(nak tido la alkisahnya!!)

Azuin : Mama tak asyak-asyak (masak) ke?
Mama : tak..kenapa?
Azuin : Mama tak akan(makan) asi (nasi) ke?
Mama : tak..kenapa?
Azuin terus bangun dan sambung bertanya lagi….
Azuin : Awin nak akan (makan) asi(nasi) la…awin lapa….
Mama : alahai…ciannya

Terus bangun masakkan nasi & goreng ikan je untuk azuin…ingatkan dah makan banyak kat open house tu, azuin dah kenyang la…rupa-rupanya dia nak makan nasi jugak…tadi tak makan nasi pun…Cuma makan laksa, bihun sup….memang perut melayu la kamu ni anak!!

Jom layan gambar-gambar azuin masa open house sabtu lepas….tak ada pun gambar kat rumah yang buat ‘open house’..segan nak tangkap…ni pun gambar kat playground, Tasik Permaisuri….dah lama tak datang main kat sini…dulu datang azuin kecik lagi..sekarang dah pandai main segala bagai….








Video pulak...
video

video

Ni pulak gambar hari ahad, ‘Open house’  pharmacist kat tempat kerja saya…buat kat DARC (Denai Alam Recreation and Riding Club)….First time p Denai Alam…best jugak kawasan ni….untung kawan opis ni beli kat sini…beli dah lama…memang berbaloi..harga tak macam sekarang!!

Seronok tengok kuda, kura-kura, ikan, rabbit…happy je princess!!




2 comments:

  1. alahai..kesian azuin, nak jugak merasa air tangan mama dia..hehe

    ReplyDelete
  2. tula erma...sian pulak....memang azuin suka mama dia masak....sekarang ni paling suka nasi goreng mama:)

    tahniah dah dapat baby...suka nama 'Adam' tu...kalau ada rezeki baby boy, nak letak nama 'Adam'...hehehe

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.