Wednesday, December 4, 2013

39 minggu 3 hari


Hari ni memang relax kat rumah je...ambik mc...tak buat apa-apa..sebab dok menahan sakit je...lagipun rasa macam tak larat nak drive p kerja harini...kalau kat ofis mesti tak berapa selesa gak dengan keadaaan yang dok sakit sikit-sikit ni...

Dok rumah dengan azuin je....nasib baik azuin harini tak buat perangai...kalau nampak saya dok tahan sakit mesti azuin akan datang kat mama tanya...mama sakit ke?...lepas tu azuin akan usap perut mama dan suruh baby boy dok diam-diam...memahami sungguh!!

Tadi tertido jap...lepas tersedar dalam pukul 1.30 pm...terasa nak ke toilet....haaa,ada tanda darah coklat & sikit lendir macam tu....sebenarnya kalau sebab tak kena seluk semalam mesti dah boleh agak tu adalah tanda-tanda....tapi masih musykil...kot la tu saki baki darah semalam ke.....

Tapi tak boleh main-main jugak...masih kena pantau gak la...setakat ni memang ada contraction tu (rasanya la tu contraction sebab sampai kena tahan sakit dan berhenti buat kerja.....

Malam ni baru mak&ayah datang rumah...lega la jugak..takut malam ni baru rasa sakit yang betul-betul ke....kalau ya, ada peluang bersalin esok..kalau tak kena tunggu lagi la....

Azuin pun dalam 2-3 hari ni dah pandai minum susu dalam botol depan mama...kalau dulu memang taknak lansung...selalu kalau buat dalam cawan cakap minum milo je...sekarang ni nak minum dalam botol macam kat nursery....hehehe...macam tau-tau je yang mama nak kena dok hospital dan azuin kena minum dalam botol...air dalam kotak dah tak berapa mintak dah....

Selama ni (since mengandung) kalau dengan saya memang azuin minum susu saya & susu kotak je...kalau nak tau, sekarang ni pun azuin masih demand nak susu saya lagi...bayangkan la saya yang dah memboyot dan sakit nak bersalin ni pun masih sempat bagi susu kat azuin....syukur Alhamdulillah setakat ni masih ok...walaupun contracton dah ada....sebab azuin minum pun tak la bersungguh sangat pun....nak sikit-sikit je....

Tadi pun sebum update blog ni, saya sempat menyusukan azuin...sebelum tu ada sikit mild contraction...lepas je hilang, terus bagi susu kat azuin....sekejap je azuin dah tido...tak sampai hati nak biarkan azuin dok merengek nak susu....

kalau betul la esok lusa bersalin, senang sikitkan....dan saya pun dah bersedia dah nak sambung 'breastfeeding journey' ni untuk baby pulak....semoga dipermudahkan.....


6 comments:

  1. Wah dah tak lama lagi dah tuh. Semoga bersalin dgn selamat dan baby sihat yea. :)

    ReplyDelete
  2. As Salam,

    Kaksu doa kan moga sumanya selamat dan dipermudahkan. Aminnn. Tumpang debor2 gak ni. My turn lak pahni. huhu.

    ReplyDelete
  3. As salam aini..

    Sem0ge dipermudahkan..nnt dh brsalin cepat2 la update ye..leh jmpe baby sblm aini balik pantang kt kampung..hehe

    HidayahS

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dayah...dah selamat bersalin....tak sempat la jumpa sebab sekarang dah kat kampung:)

      Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.