Sunday, July 6, 2014

Elman Adam 7 Bulan

Harini 6/7/2014 - Adik genap 7 bulan..

Adik masih breasfeeding mama dan sekarang dah kuat mamam....ingatkan adik tak berapa nak makan sebab masa 6 bulan introduced makanan, adik makan sikit je...yela..masa 6 bulan memang saya bagi puree je...tapi since last week, saya dah bagi adik makan bubur dah...tetiap pagi akan masak bubur adik..sekali masak untuk bersahur la...bukan susah pun sekarang ni main campak-campak je dulu..

But moving forward dah kena pelbagaikan makanan adik dah....tapi bubur adik masih lagi saya lecek2 kan lagi...kira masih halus lagila.....setakat ni kalau bawak p nursery memang licin habis...tapi memang betul pun adik kuat makan...sebab kalau kat rumah pun adik memang suka kalau bawa makanan kat dia....adik paling suka makan bubur labu.....tapi memang sedapkan apa-apa yang berkaitan dengan labu.....bubur kurma pun adik suka jugak......
Puri labu kegemaran Elman

Elman sekarang dah pandai tunggang terbalik badan dengan hebatnya....bergerak pun dengan cara macam tu...bukan menyusur tapi berpusing-pusing....kejap je dah kat tempat lain..memang kena selalu pantau.....

Tak dengar lagi Elman panggil mama!!bilatu dik....mama teringin nak dengar adik panggil.....

Dah pandai menangis dan jerit-jerit dah.....dah pandai bagi respon la tu.....Cepat membesar ye dik.....
adik suka drive ke??sekarang ni kalau ambil adik memang pegang macam ni dah...yes,memang merbahaya..diakui, terpaksa jugak kalau tak terjerit-jerit kat belakang...dan nasib baik nursery dengan rumah tak la jauh pun...tu yang berani lagi....
aksi adik kalau tengok tv..mesti tangan dan kaki gerak-gerak....excited kemain.....
Pakai kopiah papa pulak...


Jom layan video Elman......
video











No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.