Wednesday, January 7, 2015

Azuin ke sekolah...

Tahun ni merupakan tahun pertama Azuin ke sekolah...sekolah kecik je...untuk budak 4 tahun ni....sekolah mula 5hb January...minggu pertama ni masih lagi kira orientasi..takla berat mana pun..cuma sesi nak sesuaikan diri je....

Hari pertama giliran saya hantar Azuin ke sekolah...hari kedua dan ketiga turn papa..seterusnya, Azuin akan ke sekolah dari Taska je..sebab tak jauh mana pun...dekat je...jalan kaki dah sampai....


Hari pertama tu ada la jugak adengan nangis tu..Pagi tu hantar lambat sikit adik Adam ke Taska..lepas hantar adik, kami pergi breakfast dulu....lepas tu baru hantar ke sekolah..memula tu ok je..sampai je depan sekolah terus nangis takmo p..nak dukung la..sedih la jugak....terpaksa la saya tunggu Azuin sekejap..adalah jugak sejam...lepas tu kena slow talk...cakap bebaik yang mama akan ambil nanti..sekejap je mama nak p kerja...baru dia ok....Azuin ni jenis yang kena pandai pujuk....takleh keras-keras dengan dia...jiwa dia halus dan lembut.....


Aktiviti hari pertama....minggu ni kat Tadika dari 8.30 am - 11.30 am je...minggu depan baru sampai 12.30 pm...

Breakfast dulu sebelum p school


selfie dengan mama..









video

Hari kedua, giliran papa pulak hantar..kisahnya sama je..menangis jugak..nak papa jagakan...dengan papa lagi la Azuin manja...terpaksa la papa tunggu gak...tapi papa tak ambil masa balik...teacher yang hantarkan kat Taska...suka la Azuin sebab jumpa adik Adam....


Kat rumah, saya tanya..kakak nangis tak..Azuin jawab, "Nangis sikit je"...tapi taktau sikit macam mana...


Aktiviti hari kedua...







Hari ketiga...Giliran papa jugak..kali ni memang drop by dan teacher yang tenangkan..harap ok la Azuin tu....
Balik rumah Azuin tunjuk buku ni dan suruh mama ajarkan....seronok pulak tengok gelagat Azuin....

Esok hari 4 dan seterusnya, memang Azuin kena cekal la..Hope Azuin cepat belajar dan lagi pandai....

Hari keempat memang Azuin tak nangis...p sekolah dari taska dengan kawan-kawan...kawan-kawan memang ada yang dok kat taska yang sama....

Petang masa ambil kat taska, Azuin tak sabar-sabar nak tunjuk apa yang dia dapat kat school...
Dapat pencil case baru..
ada pemadam dan pencil gak....budak-budak ni kalau dapat benda baru seronok dan bersemangat la sikit...
dapat badge jugak..besar tu...kelas En-Edison....



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.