Friday, January 30, 2015

briefing for our next Career Fair

Harini..memang seharian tak masuk office....layan briefing untuk Career Fair...ye, nextweek ada career fair..sesiapa nak dating..jom dating hat KLCC ye...7-8 February 2015...
Sebelum briefing tu....saya lepak kat luar je dulu..dok buat kerja sikit...nasib baik wireless strong untuk staff...senang nak beremail dan masuk system bagai....

Sambil tu terkejut gak saya sebab floor training ni dah berubah wajah..kali terakhir saya datang sini Disember....tak sangka sekejap je dah berubah bagai..memang lagi cantik dari dulu....

Selesa..jom layan gambar yang saya sempat snap...



Ni memang port untuk makan masa break time time training...memang superb kan....


Ni tempat letak makanan...
surau perempuan
Kat sini pun ada kuliah jugak tau....selain coaching pasal kerja...coaching pasal agama pun kena jugak..baru seimbang kan...

Ni baru Floor untuk training...which is at 22nd Floor..

Kalau tengok office lagi menarik...tak macam kami kat Kilang...tapi kilang lain pulak cerita..kalau p mana-mana kilang mesti sama je pattern dia...memang cap yang sama..hahaha...

Yang pending can say "The Best working Place" la...come & join us...there's a lot of benefits here..

Sunday, January 25, 2015

kerosakan WPV

WPV rosak..ni memang nak kena ni...baru sebut nak tukar baru..ada je nak buat hal....

Ni memang buat saya tention..mana taknya, masa balik dari kerja ok je...lepas nak bayar tol...nak jadi kisahnya...power window taknak naik pulak....rosak ke...nasib baik tak hujan..kalau tak basah la saya....

Kena tukar switch & motor dia sekali..hambik...satu set rosak...habis RM 125.....


Dah alang-alang tukar tu..terus mintak tolong mr may tukarkan tayar baru jugak...dapat la RM130 sebiji tayr Duro..hmm,tapi sejak pakai Duro ni rasa macam bunyi bising je..jenis tayar ni kot..dulu pakai michelin..senyap sikit...haih...

Yang penting...saya dah cancelkan hajat nak pakai kereta baru....cancel order jugak...huhu....

Friday, January 23, 2015

Tinted cermin tingkap

Dah dudk lama dah..tapi kitorang baru nak tinted cermin tingkap....ni pun kebetulan je jiran sebelah nak pasang..terus tangkap orang yang pasang tu untuk buat quotation untuk rumah kitorang...

Tak banyak pun buat..cuma sliding door master bedroom dan kat hall je,,yang lain tak buat lagi...kos is RM300 je..boleh la kan..kitorang ambil warna gold gitu...
sessi pemasangan kat master bedroom...
haha, bilik tidur pun berselerak...
Ni kat hall pulak...dah tak panas dah la...nampak suram je rumah ni lepas tinted ni...

Nanti ada rezeki kita buat yang lain pulak ye....

Wednesday, January 21, 2015

ke Downtown Kota Damansara pulak..

Ni la first time kami ikut papa p Downtown Kota Damansara...Selama ni papa je yang selalu p dengan kengkawan dia..tupun sebab nak cari T-Shirt mrah untuk apa-apa game....macam futsal ke, bowling ke...

Tapi kali ni papa dengan berbesar hati bawa kami bertiga p...selama ni tak p sebab kesian kat Elman la kecik lagi..nak keluar malam-malam...ni adik dah besar sikit kira ok la kan...

Misi sebenar nak beli kasut football untuk papa la..almaklumlah keesokkannya nak main dah..kasut lama dah tak elok..beli la murahan jela...ok la kat sini..
Cuba tengok kasut pink Amani tu..papa tak grab kasut lagi..Amani dah cekau satu...nak kasut frozen katanya...ambik pink gitu...
muka budak seronok..terus nak pakai..kasut lama letak dalam plastik...
Tapi serius, saya dah suka tempat ni..banyak baju yang menarik...boleh datang lagi sini kalau nak borong bagai...nak beli jersey pun ada...

Dah setel semua baru kitorang fikir nak makan....yang paling dekat ialah kat Ghulam Mee la...

Apa lagi pekena nasi ayam la....
Tada...sambil tu..ada la pulak clown yang hiburkan kanak-kanak....Azuin dapat belon ni....suka sangat dia...yang penting free....


Paling kecian adik Elman la...mengantuk tu...dan bukannya nak dok sangat.....

Nasib baik ada clown tu...dok diam la diorang ni jap....









Sunday, January 18, 2015

Our Quality Time

Cadangnya tak nak keluar kemana hari ni...tapi keluar jugak walaupun dah nak petang..

Minggu ni kami pilih Setia City Mall untuk jadi tempat lepak kami....lagipun papa nak belanja Azuin seluar jeans jugak....(Azuin selalu buat ayat sedih cakap adik pun ada seluar jeans..kakak je tak ada...kesian pulak)

Kami keluar agak lewat dalam pukul 3.30 petang...sampai sana terus terjah barang yang nak dibeli....nasib baik senang je cari kali ni...

Dah lepas pilih bagai, baru la Azuin cakap lapar nak makan....masa nak beli tak rasa nak lapar pun...hahaha


Adk dengan muka yang berkerut..mahal kerut tu!!
Yeay, seronok kakak dapat beli buku Peter & Jane ni...buku ni sangat bagus...tak beli semua siri...beli sikit2...kalau beli semua pun bukan nak habiskan sekaligus...tu yang beli yang mana perlu dulu..
Lepas tu bawa diorang ni lepak kat luar pulak....
Tengok air pancut...




Main jual-jual..
Tara...ni la jeans yang Azuin dapat harini...seronok nak cuba jeans baru....tapi tak beli belt lagi..nanti la baru grab...
Seronok jugak la dapat jengjalan walaupun dekat je...bukan apa nak gembirakan hati kanak-kanak ni jugak..disamping tu, bolah a berwindow shopping gak...





Monday, January 12, 2015

Azuin's Orientation Week

Selesai pun minggu orientasi untuk azuin..seminggu je pun...Setakat ni Azuin boleh terima suasana kat sekolah...memula risau gak sebab ada gak bab menangis hari ketiga kat sekolah...

Sekarang dah masuk minggu sekolah biasa, Azuin pun dah seronok nak p sekolah...nak pulak dah dapat baju baru memang seronok la...Lega la sikit hati ni...
Uniform baru Azuin...
Yang ni T-shirt dan seluar..

Minggu orientasi ni..buat muka rabbit...


colouring & writing...

Seronok tengok Azuin dah p sekolah...dia pun seronok dok nak membaca...

Lepas ni, kami kena selalu ajar azuin membaca la..nak bagi cepat pandai..tak boleh nak harapkan sekolah 100%...kat rumah kena ada input jugak...baru lebih berkesan......

Saturday, January 10, 2015

Main Khemah pulak

Teringin nak main khemah pulak..ni semua sebab Azuin dok belek album lama dia..dalam tu ada la khemah yang dia main masa kecik....terpaksa la punggah kotak nak cari khemah ni...nasib baik kotak memang ada label...senang sikit nak cari....

Tapi sebenarnya khemah ni dah berapa nak elok dah...kain tapak tu dah nak reput..memang kena buang dah...kalau pasang pun habis habuk2 reput tu keluar...


Nanti kita beli khemah baru la ye Azuin....

Jom Layan Video Kakak & Adik main dalam khemah...
video

Wednesday, January 7, 2015

Azuin ke sekolah...

Tahun ni merupakan tahun pertama Azuin ke sekolah...sekolah kecik je...untuk budak 4 tahun ni....sekolah mula 5hb January...minggu pertama ni masih lagi kira orientasi..takla berat mana pun..cuma sesi nak sesuaikan diri je....

Hari pertama giliran saya hantar Azuin ke sekolah...hari kedua dan ketiga turn papa..seterusnya, Azuin akan ke sekolah dari Taska je..sebab tak jauh mana pun...dekat je...jalan kaki dah sampai....


Hari pertama tu ada la jugak adengan nangis tu..Pagi tu hantar lambat sikit adik Adam ke Taska..lepas hantar adik, kami pergi breakfast dulu....lepas tu baru hantar ke sekolah..memula tu ok je..sampai je depan sekolah terus nangis takmo p..nak dukung la..sedih la jugak....terpaksa la saya tunggu Azuin sekejap..adalah jugak sejam...lepas tu kena slow talk...cakap bebaik yang mama akan ambil nanti..sekejap je mama nak p kerja...baru dia ok....Azuin ni jenis yang kena pandai pujuk....takleh keras-keras dengan dia...jiwa dia halus dan lembut.....


Aktiviti hari pertama....minggu ni kat Tadika dari 8.30 am - 11.30 am je...minggu depan baru sampai 12.30 pm...

Breakfast dulu sebelum p school


selfie dengan mama..









video

Hari kedua, giliran papa pulak hantar..kisahnya sama je..menangis jugak..nak papa jagakan...dengan papa lagi la Azuin manja...terpaksa la papa tunggu gak...tapi papa tak ambil masa balik...teacher yang hantarkan kat Taska...suka la Azuin sebab jumpa adik Adam....


Kat rumah, saya tanya..kakak nangis tak..Azuin jawab, "Nangis sikit je"...tapi taktau sikit macam mana...


Aktiviti hari kedua...







Hari ketiga...Giliran papa jugak..kali ni memang drop by dan teacher yang tenangkan..harap ok la Azuin tu....
Balik rumah Azuin tunjuk buku ni dan suruh mama ajarkan....seronok pulak tengok gelagat Azuin....

Esok hari 4 dan seterusnya, memang Azuin kena cekal la..Hope Azuin cepat belajar dan lagi pandai....

Hari keempat memang Azuin tak nangis...p sekolah dari taska dengan kawan-kawan...kawan-kawan memang ada yang dok kat taska yang sama....

Petang masa ambil kat taska, Azuin tak sabar-sabar nak tunjuk apa yang dia dapat kat school...
Dapat pencil case baru..
ada pemadam dan pencil gak....budak-budak ni kalau dapat benda baru seronok dan bersemangat la sikit...
dapat badge jugak..besar tu...kelas En-Edison....