Thursday, October 27, 2011

Azuin 8 Bulan

Nur Azuin Amani dah masuk 8 bulan dah pun. Cepatkan masa berlalu. Yang penting azuin sihat dan membesar dengan bijak. Azuin masih lagi minum susu mama lagi, Alhamdulillah. Masih diberi rezeki susu untuk azuin.

Perkembangan Nur Azuin Amani 8 Bulan:

* Semakin kerap panggil mama & papa…(sempat saya ambik video azuin panggil mama…masa panggil papa tak berkesempatan lagi ambik sebab kekerapan panggil papa kurang berbanding panggil mama)

*Suka main….pantang bagi apa benda pun, semua nak di main…last2 masuk mulut..azuin sanggup tak tido sebab nak main.

*Dah selalu buat ekspresi muka dah…so, cute kalau tengok azuin buat2 muka.

*Suka tiru orang buat bunyi-bunyian…kalau saya buat bunyi, mesti azuin terus ikut bunyi tu…hari tu ada bunyi ambulans, terus azuin pun ikut bunyi ambulans tu (walaupun tak berapa nak sama la…bunyi cara azuin)..so cute!!

*Pasal makan pulak…kat rumah azuin tak berapa nak makan…kadang2 banyak…kadang2 cikit je…terpaksa saya buang makanan azuin (penat mama masak untuk azuin)….tapi kat rumah pengasuh, azuin makan sangat banyak & kerap. Tapi kira ok la kan..azuin tak nangis lapar kan….

*Kerap gak minum susu…paling suka mengempeng…lama pulak tu….penat mamanya sebab azuin kalau tido suka nak letak p***** dalam mulut dia…kalau mama cabut mesti tercari2…cian pulak…bagi jela….sayang anak la katakan…..

*Lagi suka menjerit…kalau azuin nak sesuatu mesti dia jerit, kalau tak dapat apa yang dia nak, jerit lagi…kalau bosan pun azuin akan jerit…rasa macam sakit anak tekak tengok azuin jerit..ada sekali tu, azuin macam bosan masa kami nak makan kat McD…sebab lama sangat mr may dok beratur kat kaunter..azuin dok jerit2…sampai ada gak yang memandang…huh, at last mr may kol cakap ‘take away’ je..huhu…..azuin, azuin….

*Dalam kereta pulak, azuin dah takmau duduk betul2 dah..infact kalau saya pegang pun dia takmo….nak duduk sendiri macam orang besar. Lepas tu nak meniarap dan bergerak2 sendiri lagi dalam kereta…mencabar betul..

*Oh ya, azuin dah ada 2 batang gigi kat bawah..yang kat atas bakal menjelma tak lama lagi….dah ada gigi mencabar sikit la nak breastfeed azuin…tapi setakat ni hanya sekali azuin gigit betul2..mak aii, sakit giler…tapi cubaan nak mengigit tu ada la dalam 5 kali macam tu…tu pun sebab dia dah kenyang dan nak main2….tapi saya dah faham sikit2 rentak azuin masa menyusu..so, no worry pasal gigit2 ni…..heee

Jom layan beberapa video nur azuin amani (video ni diambil masa azuin 7 bulan)..just layan.
(To azuin  : masa azuin tengok video ni, mama tak tau umur azuin berapa tapi mesti azuin dah besar kan..mama & papa sayang sangat kat azuin…)

azuin gelak lepas makan..
video

Si comel yang aktif...
video

bawah ni video azuin poo...sambil gelak
video





Wednesday, October 26, 2011

MacBook Pro Dalam Genggaman

MacBook Pro sudah dalam tangan…..mood---adalah sangat happy...hari isnin lepas magrib kami berjaya grab dan beli MacBook Pro kat the Machines ,The Gardens…mula2 ingat nak beli kat machines kat KLCC…tapi tak jadi pulak sebab norly nak mai rumah…dia rindu kat azuin dan nak jaga azuin hari selasa….so, alang2 p UM, kami pun terus p beli kat The Gardens…dekat sikit…parking pun senang…then, naik lif terus ke third floor….terus nampak The Machines…..agak lama jugak kami kat situ dan promoter kat machines tu sangat bagus layanan…ada la sikit sebanyak tunjuk ajar yang diberikan..yelah, first time nak guna kan….

bau kedai lagi....

Memang best gak la guna MacBook ni…selama ni asyik dok guna Windows je..dah guna Apple ni rasa syiok pulak…walaupun tak terer lagi..masih belajar nak guna application yang ada…Banyak kelebihan MacBook Pro ini yang tak habis explore lagi…  kena lah godek-godek lagi MacBook Pro ini, kalau ada lagi benda-benda menarik yang ada kat MacBook Pro ni, saya akan kongsikan)


Info pasal/review pasal product Apple ni kat web dia…kat sini pun banyak gak boleh belajar dan saya sangat tertarik dengan blog ni

our new "baby"..(saja je gatai2 nak circle tang gambar kami bertiga)....hehe


***Entri ini bukan  nak menunjuk-nunjuk… sekadar untuk membuktikan betapa terujanya saya dengan produk daripada Apple ini…
Kalau ada yang mempunyai pandangan sendiri atau ada yang lebih Pro menggunakan product Apple ni…jangan segan-segan untuk berkongsi…saya budak baru belajar…

Monday, October 24, 2011

HOMEDEC 2011 Part 1

HOMEDEC 2011 memang syiok...apa yang kami cari, Alhamdulillah dapat....3 hari kami melilau kat exhibition ni tau...sampai dah ada exhibitor yang perasan muka kami..hahaha....peduli apa kan...yang penting kita sebagai pembeli mesti la survey dan beli barang yang betul-betul memuaskan hati....betul tak?....

Sebenarnya, hari jumaat kami dah p lepas selesai urusan PGY tu....almaklumlah, saya dan mr may EL haritu...tapi kami cuma jalan-jalan cuci mata je..ambik segala bagai phamplet..kononnya, boleh review kat rumah dan datang semula hari sabtu tu la....tapi ada jugak yang dah berkenan dah masa tengok-tengok tu...

Jadi, hari sabtu kami pun book/lock harga untuk barangan yang kami nak beli tu...so, dalam banyak-banyak benda tu, kami berjaya lock harga untuk Kitchen Appliances...semestinya ELECTROLUX...memang dah lama nak beli jenama ni dan lepas sesi tawar menawar kami pun decided ambik 90cm Chimney Hood (hood ni suction power dia 1400m3/hr), 90cm Gas Hob with 3 Burners (siap beli yang 3 burners lagi..bak kata promoter tu alang2 beli, cuma tambah RM100 je..huhu..burner yang kecik tu boleh la buat masak megi ke...bubur ke kan kan),  & Build-in Oven (yang ni memang saya suka sebab ada 8 fuction tu...dok berangan nak buat kek or cookies guna oven ni..manatau satu hari nanti boleh jual cookies or cake ke..buat guna oven ni...boleh la tambah pendapatan gak...huh! berangan lagi...hoho) ...locked cuma 10% dari harga asal...memang dah lama aim nak beli barangan dari Electrolux ni….nasib baik promoter/exhibitor tu banyak bagi diskaun and gift kat kitorang….memang berbaloi..tambahan pulak harga yang kami dapat sangatlah murahan dan berpatutan tau...untuk 3 barang ni kami dah save up to 2k (dari harga pasaran la)......pastu dapat free portable induction cooker lagi...memang datang sabtu tu nak lock harga terus sebab jumaat promoter tu dah terangkan pasal barangan Electrolux ni...balik rumah memang dah tak tertahan dah nak beli....

Ni lah gambar kitchen appliances yang kami beli....



Free gift Portable Induction Cooker



Selain tu kami jugak lock harga untuk Outdoor Water Filter jenama Alphamax...dapat free locker box lagi...mr may memang suka betul safety locker tu...yang ni pun kami lock dengan deposit 10% gak....
Hari Sabtu tu kami cuma jalan2 tengok kitchen cabinet gak...tapi tak lock apa2 lagi...just amik quotation je....ingatkan dah dekat nak pindah rumah baru p cari or maybe HOMEDEC 2012...hmmm....tapi, bangun je pagi ahad tu terus mr may bagi idea nak p lock harga untuk kitchen cabinet gak....apa lagi....hari ke3 kami p HOMEDEC lagi.....huhu....hari ahad kami berjaya amik quotation untuk 3 booth yang ada pakej kitchen cabinet yang menarik....macam2 dorang nak bagi gift, diskaun, sebab suruh lock harga dengan diorang...tapi hati kami terus tertarik dengan SIGNATURE KITCHEN...cara diorang promote dan quote sangat la bagus..kami cuma bagi floor plan dan dorang try design macam mana yang kami nak dan hasilnya memang memuaskan....kami nak kitchen yang ada ‘island’ tu dan semestinya under our budget la....lepas quote tu, kami memang dah rasa nak ambik dari dorang....terus  lock harga..bayar 10% dari harga asal..lagi 80% bayar sebelum pemasangan dan 10% masa deliver&checking....tu apa yang dorang cakap la...nanti dah dapat kunci rumah baru bagitau dorang...material memang dah lock jugak tapi rasanya nanti baru kitorang finalize sebab ingatkan nak mix & match material, colour jugak boleh tukar...

sketch dari Signature Kitchen...kitchen cabinet kitorang macam ni la...ada "island" =D...nanti dia buat 3D baru nampak menarik....
Oh ya, dah alang2 p KLCC, sempat jugak kami survey MacBook Pro...survey kat Machines KLCC...hmm,  kami memang dah aim lama jugak nak beli MacBook ni....harga mesti la within the budget la....nampak  gaya macam nak own MacBook ni jugak....bila tu nak beli ek??? Keinginan membuak2 dah...almaklumlah laptop kat rumah tu dah agak season dan lembab jugak....mr may, jom beli MacBook....

Minggu ni nak redah HOMEDEC Part 2 pulak....JOM RAMAI2....kot la dapat lock harga furniture dengan murah lagi ke......aim kami sofa yang best=D

Now you can earn rewards by sharing through facebook and twitter with #ChurpChurp! How cool is that?


Friday, October 21, 2011

Kisah PGY buat Hal lagi.

Ingat tak entry ni...PGY  buat hal kali pertama..then, hari khamis lepas kerja tu p repair PGY..melayang jugak la RM....tapi kereta punya pasal, mesti kena tukar itu ini gak..kena tukar alternator...huh...

Pagi tadi saya pun bawak la PGY  p opis....pada mulanya memang la hokay....tetiba sampai je tol kemuning, radio pun off....terfikir la nak bagitau mr may masa kat opis nanti....tup tup..aircond pulak off..omg, apa sudah jadi...agak takut jugak la drive masa tu.tapi tak la fikir jauh sangat...saya pun teruskan memandu...nak cepat2 sampai opis...nak dijadikan cerita, lepas je exit bukit tinggi tu, PGY jadi macam pelik....kejap boleh laju...kejap slow..sampai nak tekan minyak pun tak terasa laju..so, saya pun terus tukar lane kiri..yela, kalau kat fast lane susah pulak nanti...makin lama makin slow...dan hati saya dah tak sedap dah...saya terus berhentikan PGY kat tepi jalan....dan......saya cuba start PGY semula...tapi tak boleh start la pulak....geram sungguh....mood nak p kerja pun dah tak ada walaupun tempat kejadian tu tak jauh dari opis saya....

Terus call mr may....call my colleague, Mohan....nak bagitau pasal dan boleh la jump kejap sementara nak tunggu mr may datang....lepas jump, terus balik...sebenarnya takut gak kot la enjin mati lagi....memang sangkaan saya betul....lepas tol kemuning...PGY slow je..tekan minyak pun tak mau...dah la kat fast lane, kena crossed jalan ke lane paling kiri..adalah sangat mencabar tau...so, mr may pun tak datang lagi sebab kena tunggu workshop bukak dulu..sementara tu, saya pun p ke opis KESAS (yang dekat kemunig) mntak tolong..kotla boleh jump lagi.....lama jugak nak tuggu peronda KESAS tu....lepas jump, saya mintak diorang follow saya sampai R&R HICOM...ingatkan nak tunggu mr may kat situ la...tapi PGY boleh gerak sikit je...dan saya pun tak berani nak drive jauh2 lagi...sebab area HICOM tu banyak kereta....So, peronda KESAS tu just letak kon je belakang PGY....yelakan, merbahaya berhenti tepi highway...dah la banyak lori area situ....so, saya tunggu mr may & mekanik tu dalam kereta jela..dah la tepi highway....lama pulak tu..dalam kul 10 baru mr may sampai....

Just swap bateri je dulu sementara sampai kedai..sebenarnya alternator tu tak charge kat bateri pun....huhu....nasib baik tak payah bayar sebab dalam waranty lagi....memang pengalaman la kereta rosak ni...pengalaman tunggu tepi highway jugak....huhu...kesudahannya saya EL haritu..mr may n amik EL jugak...

Owh ya, ingatkan nak buat surprise kat azuin gak.mama n papa balik awal....tapi, azuin pulak tak ada.ikut pengasuh balik kampung..petang baru dapat jumpa azuin....dah la masa ambik azuin tido....sebab penat sangat tu..sekarang pun tido lagi..mesti pagi baru bangun ni....

Lepas tau azuin balik kampung pengasuh tu, terus dapat idea nak p KLCC...tak tahan nak p tengok HOMEDEC, tadi cuci mata dulu.....esok kami akan p lagi...nanti saya cerita lagi pasal HOMEDEC tu...sangat menarik...

Thursday, October 20, 2011

Homedec Exhibition 2011 @ KLCC

Jom ramai-ramai kita serbu...dah lama tunggu ni since bulan May lepas...Bulan May kami tak berkesempatan nak p...masa tu baru lepas pantang dan azuin masih kecil lagi...so, kali ni WAJIB p tau.....Dah masuk dalam agenda weekend kami=D....mana la tau boleh lock harga untuk house renovation...kitchen cabinet ke...wardrobe ke...ceiling ke....lantai ke...furniture...semua la...tak sabar nak p ni....hari ni start dah exhibition ni....

Exhibition Venue
Kuala Lumpur Convention Centre, Malaysia 

Target Audience
Homeowners, General Public


Exhibition Time
10am - 9pm

Exhibition Dates
PART 1 20-23 October
PART 2 27-30 October
Admission is free and open to public
Exhibit Categories
Part 1 Exhibit Categories:
• Custom-made Wardrobe
• Kitchen Cabinet & Appliances
• Kitchenware & Household Products
• Bath & Sanitaryware
• Water Filtration & Solar Heater
• Tiles, Stone & Marble
• Floor & Wall Finishes
• Wall Coverings & Paints
• Window, Door & Glass
• Roofing & Insulation
• Smarthome & Switches
• Home Security System & Safe
• Interior Design Consultation
• Home Services

Part 2 Exhibit Categories:
• Audio Visual & Home Theatre System
• Home Appliances & Household Products
• Water Heater & Fan
• Bedroom & Wardrobe
• Mattress & Bedding Products
• Curtain, Blinds & Carpets
• Furniture & Furnishing
• Home Office
• Kids Living
• Decorative Items & Lightings
• Art & Wall Decor
• Pool & Outdoor Living
• Landscape & Aquarium
• Movers & Pest Control
http://www.homedec.com.my/KL1&2-ExhibitionDetails.html

Wednesday, October 19, 2011

PGY buat hal

Hampir nak ambil EL lagi hari ni...lately ni saya guna kereta mr may (PGY) p kerja..mr may pulak guna kereta saya (WPV)...reason??sebab kat rumah sekarang ni boleh masuk sebuah kereta je dalam kawasan apartmen..satu lagi terpaksa parking kat luar je...memandangkan saya balik awal dan senang dapat parking, so PGY kena la parking kat luar..hanya WPV je boleh parking dalam kawasan apartmen sebab register parking lot tu untuk WPV..so, sticker kereta pun untuk WPV...takkan nak guna untuk PGY pulak...dah lain dah tu...mr may memang selalu balik lambat (lambat dari saya la)...dan memang susah nak dapat parking kat luar yang dekat dengan rumah masa dia balik tu....

Sebenarnya apa yang nak ditulis ni bukan pasal parking...tapi pasal kereta....tetiba masa nak p kerja hari ni, PGY buat hal...tak nak start pulak....adoyai....bateri kot....pastu automated lock pun tak berfungsi...terpaksa lock secara manual....dalam hati dok risau dah..takkan nak ambil EL...kerja adalah sangat banyak kat opis tu....terpaksa la saya inform boss cakap lambat masuk kerja...mana tak nya, saya kenala hantar mr may dulu...sebab nak guna WPV...PGY diabaikan dulu (balik kerja baru p workshop)...

Saya naik rumah dulu dan sempat la direct feed azuin...mesti azuin inagt mama dia cuti...tak pun masa nak turun p hantar kat rumah pengasuh, mesti dia dok ingat nak p jalan2....huh!!adalah sangat tak best perasaan masa nak hantar azuin kat pengasuh....kami turun lif sama2 tapi saya mintak mr may je hanta..saya terus turun tunggu kat bawah....macam tu la kan perasaan mr may masa nak hantar azuin....tak sanggup saya....

Pastu terus ikut mr may p opis.. kat JKR WPKL, nasib baik dekat je...kena tunggu pulak mr may ambil segala bagai keperluan...setengah jam jugak la tunggu....sebabnya..mr may ada meeting kat JKR Mid Valley...so, kena ikut & hantar p Mid Valley pulak....lepas hantar baru saya pecut p kerja...jalan kat federal tu jammed gak la...tapi still moving...mula2 ingat nak ikut NPE je...cepat cikit...tapi sebab p Mid Valley tu, terpaksa la redah federal highway sampai ke Subang Jaya, lepas tu lencong naik KESAS terus p Klang....sempai opis hari ni dalam 9.30am..sampai2 terus rehat...apa lagi saya beli nasi lemak & kuih kacang...lapar giler....

Ni pulak time lunch....tak rasa nak makan pulak....masih kenyang..tu yang ambil kesempatan update blog ni..haha...sambil2 menghitung masa nak balik....tepat 3.30pm mesti saya caw punya....nak jumpa azuin....

anak mama yang disyangi....rindu sangat sama kamu!!!

Tuesday, October 18, 2011

EBM stock clearance

Title macam warehouse clearance je kan….sebenarnya, cuma nak buang mana2 EBM yang dah expired…saya simpan EBM sampai 3 bulan je…sebab saya simpan dalam freezer biasa je…bukan deep freezer….Jadi, mana2 EBM yang dah lepas 3 bulan akan saya buang la….

Sedih memang la sedih..buang macam tu je susu saya….tapi takkan nak biarkan pulak kan…operasi berjalan dengan lancar sebab stok yang nak di buang ni stock bulan 6 dan 7…pada saya nak buang sebotol pun dah sakit hati..ni pulak berbotol2 (ber-Oz) gak la…tak sempat nak kira berapa….kalau kira lagi sakit hati…baik pejam mata dan buang je….

Sekarang ni stok EBM adalah dari bulan 8…dah tak banyak stok dah…Jadi saya kena buat stok hari2 la…setiap hari saya akan simpan at least sebotol (4Oz) EBM untuk azuin….dah lama tak buat stok hari2..selama ni buat stok dari hari jumaat dan weekend je….sebab saya banyak bagi fresh/chilled EBM kat azuin….so, tak guna sangat stok tu..stok selalu guna hari isnin je…sebab ahad jarang pump sebab direct feed je….


Ni lah susu yang kena buang…sangat sedih tau….

Just nak share....

Tempat
Bayi Normal
Bayi Pramatang / Sakit
Suhu bilik-
- (25o C – 37 oC)
- (15o C – 25 oC)

4 jam
8 jam

Kurang dari 4 jam
Peti Sejuk (2 pintu)
- bahagian beku (- 20o C)
- pintu bawah
  (sebelum  dibekukan)
  (selepas dibekukan)

3 bulan

3-5 hari

24 jam
3 bulan

2 hari

12 jam
Peti Sejuk (1 pintu)Bahagian beku
2 minggu
X disyorkan
Peti Sejuk (deep freeze)
6 bulan
6 bulan

                  Moga segalanya dipermudahkan….
                  Susu akan sentiasa ada sehingga misi saya berjaya….InsyaALLAH

Thursday, October 13, 2011

Alhamdulillah...Rezeki

Alhamdulillah, dapat cheque dari LHDN..rezeki datang tiba2…syukur sangat…ingat lagi masa saya bersungguh2 isi BE form masa dalam pantang dulu….yela, mana ada bawak balik Taiping EA form…summore EA form ada kat company lagi…kena email bagai nak mintak EA form in softcopy….saya kena mintak EA form dari current company dan previous company….sebabnya, saya kerja kat company sekarang ni dah tengah tahun….then, sebelum resign dari previous company dapat profit sharing dan bonus lagi..haruslah kena tolak income tax kaw2 punya…

For next year pun kena buat betul2 gak..kena declare apa yang patut..yang penting kena ada bukti la kan…kang kena audit dari LHDN takda bukti tentang declaration tu lagi susah...hmmm, bonus saya pun banyak kena tolak untuk income tax....sabar je la…. tu tak termasuk mothly income tax yang kena potong lagi…huish…banyak tu

Wednesday, October 12, 2011

Azuin 7 Bulan

Azuin Dah 7 bulan...tengok ticker kat sebelah tu dah 7 bulan 2 minggu 4 hari dah....
Azuin dah ada 2 batang gigi kat bawah....dah ada gigi suka sangat gigit2 masa menyusu....sangat sakit tau....tapi tak la selalu adegan gigit tu berlaku...walaupun jarang2 tapi risau gak....kalau nak nursing tu mesti kena tengok mulut azuin..kalau agak2 macam dia nak main2 tu, terpaksa la saya tarik semula..so , bagi azuin minum masa betul2 mengantuk jela....haih, anak mama ni....
Azuin sekarang makin pandai duduk sendiri...sekarang dah tak berapa suka tido kalau tengok tv...lebih suka duduk je...tengok aksi azuin kat bawah..tiap kali halakan camera, mesti nak senyum...pandai!!


gigi azuin..tak berapa nak nampak....tapi dah ada 2....



Cepat2 besar tau anak mama ni.....kan dah suka makan....kalau lambat bagi makan mesti bising.....homemade bubur mama sedap kot....tu yang azuin suka makan....
Tapi yang kelakarnya kalau azuin makan bubur yang saya letak broccoli, mesti poo azuin pun kaler broccoli...hahaha....adakah kaler poo ikut apa yang baby makan or mama makan???
Kat rumah memang time makan letak azuin dalam rocker..senang sikit..sambil makan sambil tekan2 bunyi kat rocker tu....kadang2 saya pun dah terikut bunyi kat rocker tu....
nyum2..saya nak lagi....


yeay...sedap......


 azuin dah kenyang la mama...

ni la makanan azuin yang sedap tu.....bubur carrot + cauliflower+ayam....nyum2.....

Tuesday, October 11, 2011

Aktiviti Kami Last Weekend **Makan+Rumah**

Weekend breakfast kat Bellamy memang syiok....dalam kepala ingat nak aim bihun goreng sedap tu..tapi sesampai je sana, terus rembat nasi lemak...huh, boleh tahan gak rasanya....mr may pun cakap sedap...oh ya, pagi tu saya order nasi lemak + roti canai....mr may pulak order bihun goreng (that’s d reason kenapa saya tak order bihun..hahha.)...apalagi, bihun mr may berjaya di ’pow’ oleh saya...nyum2....azuin seperti biasa akan jadi pemerhati jela...nanti dah boleh mamam baru makan sama menu dengan mama & papa hokay!!
ni la nasi lemak yang bes..roti canai terlupa nak amik gamba pulak....

bihun goreng ni sedap bangat....dah nak abis baru teringat nak amik gamba...hahaha

Sambil2 makan, borak2 pasal rumah, terus rasa nak p tengok rumah baru kitorang tu..apa khabar la rumah itu....hari tu baru dapat surat dari IJM Land...claim rumah dah...rumah dah buat roof macam tu....teringin la pulak nak tengok progress macam mana....
Bagi idea ni kat mr may, terus dia bagi green lite...haaa, apa lagi, abis breakfast, terus p sana la....kami ikut PLUS je...malas nak ikut federal  highway tu....memakan masa lebih kurang stengah jam gak...dalam 30km dari KL....agak jauh gak la..masuk je area Puncak Alam, terus rasa terpegun jap....wah!! dah banyak new development kat situ...mesti superb la nanti kawasan ni...memang cantik....memang la mula2 tu nampak banyak je tanah lapang..tapi rasanya kalau dibangun kan..memang happening gak la sini.....rumah2 situ pun memang chantik2....

Kami tak terus p tengok rumah kami...terus lencong tengok Carmita yang kami tak jadi beli tu....tengok show house la...hmmm, tak berapa impressed sangat la show house dia.....dulu book untuk Carmita, tapi build Carmita kecik sikit sebab Semi-D cluster kan...memang la tanah ada cikit kat tepi tu tapi ruang hall dengan dapur adalah kecik cikit...kami ambik double storey sebab besar sikit..tupun sebab ada orang yang tak lepas loan....
Alkononnya nak tengok la show house rumah kami tu tapi macam dah takda je..n yang paling syioknya rumah dah nak siap...jangkanya tengah tahun depan baru boleh dok situ..ada gak yang tinggal dah sebab rumah dah siap...phase pertama kot...
Tapi rasa macam nak dok KL lagi...nak cari apartment tak dapat2 lagi..see how la....mana yang best...kalau dok Puncak Alam, alamatnya mr may kena travel la hari2..saya, memang dah biasa travel...infact sekarang pun saya travel hari2 tau....tiap2 hari 90km....dari KL to Klang....huhu.....gagah tak saya ni...hehehe....
Apa2 pun jom layan gamba ni...gamba rumah kami.....
nampak bumbung je..dah nak siap pun....

So, balik dari Puncak Alam kami try ikut LATAR...memang dekat gak...



So, kami pun decide nak makan kat Yati Ayam Percik, kat Bandar Seri Permaisuri...baru  je bukak restoren ni.....Restoren ni salah satu francais restoren kat area rumah kami la....teringin pulak nak cuba..sedap ke idak..
Pada saya masakan ok la..kami order ayam percik, daging kawah, daging panggang....rate 7/10...tapi mr may cakap sedap lagi ayam percik yang kitorang pernah masak...hehehe....


Sangat cosy and design pun simple....


winsyin jadi model....mr may suka panggil azuin 'winsyin'


winsyin dengan papa pulak

Sebenarnya banyak nak review pasal tempat makan ni...tapi tak tertulis pulak....nanti la ada masa baru la boleh tulis.....kekangan masa yang teramat.....
Panjang berjela pulak tulis ni...takpe..nanti azuin dah besar boleh la baca blog mama ni...sambil2 review gambar and aktiviti azuin masa kecik....

Balik tu azuin tido je dalam kereta....perut pun lapar gak...tengok gambar bawah ni..azuin baru bangun tido terus papa snap gambar.....

Friday, October 7, 2011

kawan or takmo kawan!

Apa perasaan anda kalau your ‘friend’ jadi ‘unfriend’…

Hmmm…sebenarnya benda ni pernah berlaku pada saya...betul2 tak sedap hati….Nak review profile member..tetiba pulak tak leh review…sebabnya dia dah unfriend saya…
Kenapa jadi macam tu ek…senang2 nak friend….lepas tu unfriend pulak…saya ada buat silap ke?or kalau saya silap pun kenapa tak berterus terang je…..
Mungkin dia tak sedar kot remove saya dalam friend list dia…siapa la saya kan…tapi takmo la buat macam tu..kecik hati…..cedih tau

To be honest, saya tak pernah nak delete or unfriend dalam FS or FB saya tau….(kalo virus tu dikecualikan la)…..kalau betul2 tanak kawan, jangan add saya dari awal2 lagi…..hokay!!
Nanti saya babap baru tau….

**teremo pulak hari jumaat ni……maybe sebab teringatkan sesuatu kot!!! APAKAH???......

Wednesday, October 5, 2011

Mood --> Tension!! (Tak leh nak post comment kat semua entry...)

Kwn2 sekalian...saya menghadapi masalah ni...sori banyak2 kalau saya tak dapat nak balas komen2 anda kat mana2 entry saya (banyak ke komen tu??)...sebabnya pun saya taktau..kalau saya tulis...n post mesti tak keluar2 comment yang saya tulis..kenapa ek??tension betul...to those yang mengomen tu...sori yek...bukan saya tak balas or shombong....tapi tak leh nak post comment tu.....

SORRY FRIENDS........



Pic : From google

Tuesday, October 4, 2011

Mood nak beli rumah lagi...

Tetiba je datang mood nak beli rumah pulak...apa kes ni?!!!tapi tu la realitinya...seeking for apartment or condo pulak...kalau boleh nak yang baru dan terus boleh move in...tapi ada ke? tak pun nak yang second hand tapi mesti cun la...taknak la yang teruk sangat...nanti banyak pulak nak kena renovate....

Sebenarnya kami dah pun beli rumah...rumah memang best dan kawasannya memang aman damai....tapi tetiba terasa taknak pindah sana lagi...nak duduk area rumah sekarang ni...senang sikit nak p mana2 sebab memang kat tengah2 KL kan..easy excess ke mana2....nak p cari makan pun dekat dan senang.....

Plannya nak sewakan je dulu rumah tu..nak jadikan property la...so, kalau dapat beli apartmen or condo area rumah sekarang ni pun bagus gak untuk masa depan...pelaburan tu...memang laku punya la untuk disewa incase kami nak pindah pulak ke kan....

Nak cari yang under RM250K je..ada ke sekarang ni..hmmm....memang dok hunting for second house ni la...hari2 bukak tenet dok cari property jela....memang ada gak dok usha project2 untuk new development area sini...tengah tunggu satu project dari danau lumayan a.k.a Casa Lumayan Condo..tak launch lagi....macam berkenan gak la...harga pun RM245K(tengok dalam web dia la)...kalau dapat memang syiok la...sekarang ni mood menunggu condo tu launch la...nak rembat la...

Kadang2 fikir sayang pulak rumah baru tu disewakan...tapi takpa la...kena cari penyewa yang elok la..especially family..takpun kalau student, nak yang perempuan je....kami planning nak renovate yang basic je kat sana...(berangan sungguh...rumah pun tak siap lagi...in-progress lagi)....

Rumah oh rumah...beskan dapat beli rumah untuk buat pelaburan...sekarang dok menyewa tak syiok...nak beli apa2 pun takbest...hope kami dapat la cari second house yang berkenan dihati.....


**nampak sangat megulat ...update blog kat opis,hahah.......Adios....